Hledat
Menu

Nacházíte se zde: Úvod Blog Čaje na hubnutí

Čaje na hubnutí

Jaké čaje jsou nejlepší na hubnutí? Přečtěte si o čajích na hubnutí a vyberte si takový, který si můžete hned koupit a vyzkoušet.
Eva Nachtmannová
3. 2. 2023

Jaké čaje jsou nejlepší na hubnutí? Přečtěte si o čajích na hubnutí a vyberte si takový, který si můžete hned koupit a vyzkoušet.

Potřebujete shodit pár kilo a zároveň rádi pijete čaje? Anebo čaj nepijete, ale hubnete? Pak vám přijdou vhod tipy na čaje, které vám pomůžou ve spalování tuků.

 

Obsah článku Čaje na hubnutí:

Jak fungují čaje na hubnutí?
Po jakém čaji zhubnu?
Zelený čaj na hubnutí
Oolong
Maté yerba
Rooibos
Nejúčinnější čaje na hubnutí

 

Jak fungují čaje na hubnutí?

Antioxidanty. Těmi se to v čajích doslova hemží a zvyšují krevní tlak, zrychlují činnost srdce a značně zpomalují metabolismus. A to je v podstatě veškeré tajemství čajů na hubnutí. Nic víc. Žádná věda.

 

Po jakém čaji zhubnu?

Určitě neprohloupíte pitím zeleného čaje, matchy, oolongu, ale také rooibosu nebo maté yerby.

Přesto vás samotné pití čaje nespasí a nepřinese kýžený úbytek desítek kilogramů tělesné váhy. Čaje vám pomohou v nastartování metabolismu. Mezi aktivity vedoucí k redukci hmotnosti je kvalitní a dostatečně dlouhý spánek, pohyb a vyvážený jídelníček.

Níže uvedený přehled čajů nastartují ve vašem těle procesy vedoucí ke snížení hmotnosti.

 

Zelený čaj na hubnutí

Zelený čaj prospívá zdraví a má skvělý vliv na metabolismus. Netřeba pít velké množství zeleného čaje, bohatě stačí pár čajových misek. Jedničkou mezi zelenými čaji pro hubnutí je japonský čaj matcha, který je zcela výjimečně v prášku.

Nevýhodou matchy je její cena. Za nás je dobré zvolit například japonské senchy.

 

Oolong

Polozelené čínské čaje mají rovněž vliv na hubnutí. Oproti tradičním zeleným čajům obsahují oolongy méně teinu (čajová obdoba kofeinu), zato velké množství antioxidantů. Pití oolongů zrychluje metabolismus, což má za následek snížení krevního tlaku a cholesterolu. Rovněž si pitím oolongů snížíte krevní tlak a hladinu cukru v krvi. Oolongy podporují schopnost těla odbourávat tuk.

 

Yerba maté

Na Anlenia.cz značně protežovaná cesmína paraguajská, která je známější pod označením yerba maté. I tento „nečaj“ má vliv na zažívání a trávení, potažmo potlačuje pocity hladu a odbourává tuky. Navíc se podílí na obnově žaludeční a střevní sliznice. My „yerbu“ prodáváme pod označením Maté Rancho.

 

Rooibos

Oproti uvedeným čajům je rooibos nečaj. Původem jde o bylinku z Jižní Afriky, která obsahuje vysoké množství vitamů a minerálů, avšak je bez kofeinu. Lze ho pít celý den. Úbytek hmotnosti závisí na polyfenolech a flavonoidech, které jsou v rooibosu obsaženy ve vysokém množství. A co víc. Rooibos aktivuje zvýšení hladiny hormonu leptinu, který reguluje pocity sytosti. Více leptinu v těle znamená menší hlad a naopak. Rooibos pomáhá snižovat i stresový hormon kortizol, který vyvolává chuť k jídlu a povzbuzuje vaše tělo k ukládání tuků.

Za teatohome.cz doporučujeme jednoznačně rooibos. Je vhodný pro všechny pijáky čaje a jako plus vidíme především jeho absenci teinu. Rooibos vás nenakopne, jako standardní čaj, ale osvěží vás. Lze ho pít studený, s mlékem nebo slazený (sic cukr ani mléko a hubnutí nejdou jaksi dohromady).

 

Nejúčinnější čaje na hubnutí

Je na vás, jaké nejúčinnější čaje na hubnutí zvolíte. Určitě vám doporučujeme k vyzkoušení náš čajový set nazvaný Čaje na hubnutí. Obsahuje tři 50gramové sáčky s těmito čaji: japonská sencha, maté yerba a rooibos.

Eva Nachtmannová
3. 2. 2023

Zpět na přehled

Odebírání novinek

Chcete-li dostávat informace o novinkách na svůj e-mail, vyplňte svou e-mailovou adresu.

Pokud jste člověk, nevyplňujte

Sečtěte a zaokrouhlete (33.6 + 5.9) *

Nahoru