Hledat
Menu

Nacházíte se zde: Úvod Blog Jak připravit ovesné vločky

Jak připravit ovesné vločky

Existuje nespočet způsobů, jak připravit ovesné vločky. Představíme vám tři možnosti, jak na přípravu ovesných vloček.
Eva Nachtmannová
20. 1. 2023

Ovesné vločky jsou oblíbenou snídaní – lze je jíst samotné, ale i jako základ s dalšími potravinami. Oblíbené jsou ovesné kaše nebo müsli, které se z ovesných vloček vyrábí.

Příprava ovesných vloček je obdobná, jako příprava ovesné kaše. Lze je jíst nasucho (což nedoporučujeme), více vám budou chutnat při zalití vodou nebo mlékem.

 

Ovesné vločky máčené

Namočením do vody ovesné vločky zjemníte. Délka namočení vloček se odvíjí od vašich potřeb a rychlosti, kdy vločky potřebujete konzumovat. V nejednom receptu se ovesné vločky namáčejí přes noc, celonoční namáčení je možné zkrátit na pár minut před samotnou konzumací.

 

Vaření vloček

Druhým způsobem je krátké povaření ovesných vloček na pánvi nebo v rendlíku. Povařením se vločky rozpustí a vznikne z nich kašovitá hmota. Přesně taková, jakou vám rodiče nebo babička vařili ve vašem dětství. Vaření ovesných vloček trvá chvilku – pár minut. nezapomeňte je podlévat – mlékem nebo vodou, prostě podle chuti.

 

Zapečení vloček

I doma si vytvoříte zapečené müsli, granolu anebo krüsli, mnoho pojmenování téhož – opražených ovesných vloček na pánvi nebo v troubě na plechu. Délka pražení opět závisí na vašich preferencích. Jen je nemějte na pánvi či v troubě příliš dlouho, neb se vám spečou.

Záměrně jsme vynechali velkou oblast, kde ovesné vločky pečeme do flapjacků a dalších podobných tyčinek, muffinů anebo třeba do palačinek. Ano, i palačinky je možné z ovesných vloček – ideálně rozdrcených – připravit.

Eva Nachtmannová
20. 1. 2023

Zpět na přehled

Odebírání novinek

Chcete-li dostávat informace o novinkách na svůj e-mail, vyplňte svou e-mailovou adresu.

Pokud jste člověk, nevyplňujte

Sečtěte a zaokrouhlete (16.7 + 27.3) *

Nahoru