Ovesná kaše s čokoládou (3 recepty)

Mezi základní ingredience následně uvedených kaší patří ovesné vločky, kvalitní vysokoprocentní čokoláda a mléko.
Vařená ovesná kaše s čokoládou
Vločky nasypeme do kastrůlku, zalijeme mlékem a necháme přes noc v ledničce odležet. Ráno lehce osolíme a pár minut mírně povaříme. Následně vložíme čokoládu – lžíci peciček nebo dva čtverečky nasekané nožem. Podle chuti pokapeme medem.
Co je potřeba (1 porce):
80 gramů ovesných vloček
250 ml mléka
Špetka soli
Pár kostiček vysokoprocentní čokolády nebo polévková lžíce čokoládových peciček
Med
Čokoládová kaše s opraženými vločkami
Oproti jiným receptům se tento liší tím, že se ovesné vločky opraží na sucho na pánvi. Poté přilijeme mléko, nasypeme kakao a takto vzniklou směs necháme pár minut probublat až do zhoustnutí. Po odstavení kaše přidáme tvaroh. Hotovou kaši v misce dozdobíme banánem, drobným ovocem a posypeme čokoládou.
Co je potřeba (1 porce):
50 g ovesných vloček
200 ml mléka
1 lžička kvalitního kakaa
1 polévková lžíce jemně nastrouhané čokolády (ideálně 70 % a více)
30 g tvarohu
Drobné ovoce (klidně lyo ovoce - maliny, jahody, borůvky)
Banán
Anlenia tip: Čokoládovou kaši vylepšíte lyofilizovaným ovocem.
Čokoládová ovesná kaše s máslem a jahodami
Tahle čokoládovo-jahodová pecka vám nastartuje hned po ránu den k neuvěřitelným heroickým výkonům.
V hrnci ohřejeme mléko, do kterého postupně přidáváme čokoládu dokud se nerozpustí. Do mléka s čokoládou přidáme ovesné vločky a mícháme do zhousnutí. Do odstavené kaše přidáme javorový sirup a pečlivě promícháme.
Před servírováním přidáme máslo, jahody a na kousky nakrájený banán.
Co je potřeba (1 porce):
50 g ovesné vločky
200 ml mléka
2 polévkové lžíce čokolády s vysokým obsahem kakaa (80 %)
20 ml javorový sirup
15 g másla
Jahody (čerstvé, mražené nebo lyofilizované)
Banán
Čokoládová ovesná kaše
Místo vaření a přípravy čokoládové kaše lze zvolit její instantní náhradu. V Anlenia.cz máte na výběr ze dvou čokoládových kaší - ovesnou kaší čokoládovou a Superkaše Čokoládová.
Ovesná kaše obsahuje 7 procent čokolády a je doslazena hroznovým cukrem, v čokoládové Superkaši je čokoláda z jedné třetiny. Obě kaše stačí zalít vroucí vodou, promíchat a poté je připravena k podávání.