V e-shopu Anlenia.cz si můžete koupit jablečnou ovesnou kaši, jablečnou Superkaši nebo Jablečný štrůdl. Jablko je stejně jako banán skvěle variabilní a snáší se s dalšími surovinami.
Chcete-li si vyrobit skutečně dobrou ovesnou kaši, připravili jsme pro vás tři recepty, které jsou seřazené podle náročnosti.
Ovesná kaše s jablky
Instantní ovesnou kaši s jablky zalijte vroucí vodou, promíchejte a nechte pár minut odpočinout. Poté podávejte. Dochuťte třeba skořicí, rozinkami, oříšky. Prostě čímkoliv, co máte po ruce a chutná vám. Příprava je snadná a rychlá.
Co je potřeba (1 porce 60 až 80 gramů):
Ovesná kaše jablečná
Superkaše Jablko
Superkaše Jablečný štrůdl
Jablečná nevařená kaše
Receptura nevařené ovesné kaše s jablky je snadná. Potřebujete misku ovesných vloček a jedno středně velké jablko, které do misky s vločkami nastrouháte. Podle chuti přidáte skořici a rozinky, zalijete vroucí vodou, promícháte a za pár minut podáváte. Do kaše je možné přidat cukr, to v případě že rádi sladíte, nebo třeba med.
Co je potřeba (1 porce):
60 g ovesných vloček
1 jablko
Dvě polévkové lžíce rozinek
Skořice
Pečená jablečná kaše
Ovesné vločky uvaříme ve vodě jako klasickou kaši. Jakmile vločky projdou varem, nechte je povařit pár minut, odstavte a nechte a vychladnout. Do kaše přidáme vejce, skořici a rozinky. Promícháme a takto vzniklé těsto vlijeme do formy vymazané máslem. Na vrch formy položíme na plátky nakrájené jablko. Pečeme na 200 °C zhruba 35 až 45 minut.
Co je potřeba (1 porce):
50 g ovesných vloček
Jedno středně velké jablko (lepší jsou dvě)
Dvě polévkové lžíce rozinek
Skořice
1 vejce
Máslo na vytření formy
Recepty na ovesné kaše s jablky jsou nepřeberné. Určitě vymyslíte svou vlastní recepturu.