Hledat
Menu

Nacházíte se zde: Úvod Blog Ovesná kaše s jablky (3 recepty)

Ovesná kaše s jablky (3 recepty)

Jablko se do ovesných kaší skvěle hodí. Je příjemně sladké, šťavnaté, zdravé a dostupné. Zdravotní benefity jsou stejně dobré jako jeho chuť. Proto ovesná kaše bez jablka nemůže chybět v naší nabídce.
Eva Nachtmannová
31. 3. 2023

V e-shopu Anlenia.cz si můžete koupit jablečnou ovesnou kaši, jablečnou Superkaši nebo Jablečný štrůdl. Jablko je stejně jako banán skvěle variabilní a snáší se s dalšími surovinami.

Chcete-li si vyrobit skutečně dobrou ovesnou kaši, připravili jsme pro vás tři recepty, které jsou seřazené podle náročnosti.

Ovesná kaše s jablky

Instantní ovesnou kaši s jablky zalijte vroucí vodou, promíchejte a nechte pár minut odpočinout. Poté podávejte. Dochuťte třeba skořicí, rozinkami, oříšky. Prostě čímkoliv, co máte po ruce a chutná vám. Příprava je snadná a rychlá.

Co je potřeba (1 porce 60 až 80 gramů):
Ovesná kaše jablečná
Superkaše Jablko
Superkaše Jablečný štrůdl

Jablečná nevařená kaše

Receptura nevařené ovesné kaše s jablky je snadná. Potřebujete misku ovesných vloček a jedno středně velké jablko, které do misky s vločkami nastrouháte. Podle chuti přidáte skořici a rozinky, zalijete vroucí vodou, promícháte a za pár minut podáváte. Do kaše je možné přidat cukr, to v případě že rádi sladíte, nebo třeba med.

Co je potřeba (1 porce):
60 g ovesných vloček
1 jablko
Dvě polévkové lžíce rozinek
Skořice

Pečená jablečná kaše

Ovesné vločky uvaříme ve vodě jako klasickou kaši. Jakmile vločky projdou varem, nechte je povařit pár minut, odstavte a nechte a vychladnout. Do kaše přidáme vejce, skořici a rozinky. Promícháme a takto vzniklé těsto vlijeme do formy vymazané máslem. Na vrch formy položíme na plátky nakrájené jablko. Pečeme na 200 °C zhruba 35 až 45 minut.

Co je potřeba (1 porce):
50 g ovesných vloček
Jedno středně velké jablko (lepší jsou dvě)
Dvě polévkové lžíce rozinek
Skořice
1 vejce
Máslo na vytření formy
Recepty na ovesné kaše s jablky jsou nepřeberné. Určitě vymyslíte svou vlastní recepturu.

Eva Nachtmannová
31. 3. 2023

Zpět na přehled

Odebírání novinek

Chcete-li dostávat informace o novinkách na svůj e-mail, vyplňte svou e-mailovou adresu.

Pokud jste člověk, nevyplňujte

Sečtěte a zaokrouhlete (30.3 + 38.7) *

Nahoru