Hledat
Menu

Nacházíte se zde: Úvod Blog Snídaně do skleničky

Snídaně do skleničky

Večer připravíte, ráno sníte. To jsou snídaně do skleničky. Snadné a rychlé. A když si dáte trochu záležet, tak i zdravé.
Eva Nachtmannová
11. 11. 2022

Připravit snídani do skleničky je aktivita na pár minut. Stačí mít po ruce potřebné ingredience. Z praxe víme, že největší radost udělají sladké snídaně. A z našich zkušeností, kdy si v e-shopu Anlenia snídaně do skleničky běžně připravujeme, jasně vede naše Anlenia Švédské müsli s mixem lyofilizovaného ovoce, které večer zalijeme vroucí vodou a promícháme. Ráno stačí jen sníst.

 

Jaké použít skleničky?

Skleničky by měly splňovat jen jedno bezpečností pravidlo – neměly by po zalití vroucí vody praskat. Praktické hledisko nás vede ke skleničkám, do kterých se pohodlně vejde jedna porce snídaně. Dávkování máte pomocí vhodné velikosti skleničky jasně dané. Ideální jsou proto třeba skleničky na zavařování domácích džemů a marmelád.

Připravujete-li snídaně do skleniček pro vaši rodinu, zvolte sklo odpovídající věku a hladu vašich strávníků. Případně jak moc jsou zvyklí ráno snídat. Jsou lidé, kteří po ránu sní jen banán a vypijí šálek čaje, jiní si snídani královsky užijí. Pro standardního dospělce je 100 až 150gramová snídaně ideální velikostí.

 

Vrstvení jako základ

Při přípravě snídaňových skleniček, jak jim mazlivě říkáme, je nejdůležitější vrstvení. Nejdříve nasypeme libovolnou ovesnou kaši nebo müsli (mnohdy smícháme i dvě nebo tři kaše dohromady).

Následně přidáme další suroviny, nejčastěji čerstvé ovoce ze zahrádky. V létě je to mix drobného bobulovitého ovoce jako je černý a červený rybíz, maliny, ostružiny a jahody.

V zimě dáváme do snídaňových skleniček ovoce, které je v onu roční dobu dostupné – nejčastěji jablka nebo banány. Vše posypeme skořicí nebo vanilkou.

 

Zalití večer i ráno

Nakonec vše prolijeme vroucí vodou (občas i mlékem). Je-li základ z ovesných kaší, stačí ho prolít až ráno. Když je obsahem müsli nebo ovesné vločky, zalijeme naši budoucí snídani již večer před zamýšlenou konzumací. Přes noc vločky nasají vodu, zjemní se a nabobtnají na objemu.

Anlenia tip: Dobrou volbou jsou skleničky dvě – v jedné máte základ snídaně – třeba ovesnou kaši nebo vločky, ve druhé skleničce máte připravené zbývající přísady. Jakmile prolijete vodou snídaňový základ a promícháte, stačí přesypat obsah z druhé skleničky.

Poté skleničku s vaší budoucí snídaně vložte třeba do ledničky (v případě, že jste zalili mlékem je to dokonce nezbytná podmínka) a nechte přes noc uležet.

Kaše ve skleničce nemusí sloužit pouze pro snídani, nýbrž jde o příjemnou svačinku během dne. Odpadá vám nošení kaše do práce. Stačí si jen odsypat požadované množství do skleničky a zavřít víčkem (ideálně se šroubovacím závitem, proto jsou vhodné zavařovací skleničky na džemy). V práci si v požadovaný okamžik svačinku prolijete vodou, zamícháte lžičkou a po pár minutách máte skvělou svačinku.

Eva Nachtmannová
11. 11. 2022

Zpět na přehled

Odebírání novinek

Chcete-li dostávat informace o novinkách na svůj e-mail, vyplňte svou e-mailovou adresu.

Pokud jste člověk, nevyplňujte

Sečtěte a zaokrouhlete (15.1 + 32.4) *

Nahoru