Nacházíte se zde: Úvod E-shop Lyo ovoce Lyofilizované ovoce Lyofilizované jahody plátky
Popis - Lyofilizované jahody plátky
Mrazem sušené jahody si pomocí šetrné lyofilizace uchovají většinu (až 90 %) všech vitamínů a minerálů, stejně jako původních vlastností, jako je barva, vůně a především chuť.
Dopřejte si zdravé chroupání. Ochutnejte lyofilizované jahody.
Benefity získané z lyofilizovaných jahod
- Vysoký objem vitamínů a minerálů
- Dlouhá trvanlivost
- Bez přidaného cukru
- Široké využití lyo jahod ve vaší kuchyni
- Skvěle chutná i samotné
Anlenia tip: Udělejte si z lyofilizovaných jahod opět téměř čerstvé. Zalijte ovoce vodou, mlékem nebo vmíchejte třeba do jogurtu. Přidáním tekutiny se ovoce rehydratuje, zpětně nasaje původně vysušenou vodu.
Mrazem sušené jahody se hodí do snídaňových kaší, jogurtů nebo do müsli. Lze je jíst i samotné. Chutnají dobře i v kombinaci s dalším lyofilizovaným ovocem, třeba mrazem sušenými jahodami.
Složení: 100% lyofilizované jahodové plátky
Na 100 gramů lyofilizovaných jahodových plátků bylo použito 1000 gramů čerstvých jahod.
Nutriční hodnoty pro 100 gramů lyofilizovaných jahod
Energetická hodnota | 1438 kJ/342 kcal |
Tuky | 0 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 0 g |
Sacharidy | 81 g |
z toho cukry | 58 g |
Vláknina | 14 g |
Bílkoviny | 3,4 g |
Sůl | 0,04 g |
Lyofilizované jahody nebo jahody mrazem sušené?
Odborný pojem vs české označení téhož. Lyofilizace je česky mrazem sušený. Uvádíme oba výrazy, abychom vás neuvedli do rozpaků.
Skladování lyofilizovaného ovoce
- Skladujte v suchu při teplotě do 25 °C
- Chraňte před přímým slunečním zářením
- Zamezte přístupu vzduchu pomocí zip uzávěru