Nacházíte se zde: Úvod E-shop Lyo ovoce Lyofilizované ovoce Lyofilizované borůvky
Popis - Lyofilizované borůvky
Mrazem sušené borůvky si pomocí šetrné lyofilizace uchovají většinu (až 90 %) všech vitamínů a minerálů, stejně jako původních vlastností, jako je barva, vůně a především chuť.
Dopřejte si zdravé chroupání. Ochutnejte lyofilizované borůvky.
Benefity získané z lyofilizovaných borůvek
- Vysoký objem vitamínů a minerálů
- Dlouhá trvanlivost
- Bez přidaného cukru
- Široké využití lyo borůvek ve vaší kuchyni
- Skvěle chutná i samotné
Anlenia tip: Udělejte si z lyofilizovaných borůvek opět téměř čerstvé. Zalijte ovoce vodou, mlékem nebo vmíchejte třeba do jogurtu. Přidáním tekutiny se ovoce rehydratuje, zpětně nasaje původně vysušenou vodu.
Složení: 100% lyofilizované borůvky celé
Na 100 gramů lyofilizovaných borůvek bylo použito 700 gramů čerstvých borůvek.
Nutriční hodnoty pro 100 gramů lyofilizovaných borůvek
Energetická hodnota | 1558 kJ/369 kcal |
Tuky | 2,1 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 0,2 g |
Sacharidy | 76 g |
z toho cukry | 62 g |
Vláknina | 15 g |
Bílkoviny | 4,6 g |
Sůl | 0,02 g |
Lyofilizované borůvky nebo borůvky mrazem sušené?
Odborný pojem vs české označení téhož. Lyofilizace je česky mrazem sušený. Uvádíme oba výrazy, abychom vás neuvedli do rozpaků.
Skladování lyofilizovaného ovoce
- Skladujte v suchu při teplotě do 25 °C
- Chraňte před přímým slunečním zářením
- Zamezte přístupu vzduchu pomocí zip uzávěru