Nacházíte se zde: Úvod E-shop Lyo ovoce Lyofilizované ovoce Lyofilizované brusinky celé
Popis - Lyofilizované brusinky celé
Mrazem sušené brusinky (klikva velkoplodá) si pomocí šetrné lyofilizace uchová většinu (až 90 %) všech vitamínů a minerálů, stejně jako původních vlastností, jako je barva, vůně a především chuť.
Dopřejte si zdravé chroupání. Ochutnejte lyofilizované brusinky.
Benefity získané z lyofilizovaných brusinek
- Vysoký objem vitamínů a minerálů
- Dlouhá trvanlivost
- Bez přidaného cukru
- Široké využití lyo brusinek ve vaší kuchyni
- Skvěle chutná i samotné
Anlenia tip: Udělejte si z lyofilizovaných brusinek opět téměř čerstvé. Zalijte ovoce vodou, mlékem nebo vmíchejte třeba do jogurtu. Přidáním tekutiny se ovoce rehydratuje, zpětně nasaje původně vysušenou vodu.
Mrazem sušené brusinky se hodí do snídaňových kaší, jogurtů nebo do müsli. Lze je jíst i samotné. Chutnají dobře i v kombinaci s dalším lyofilizovaným ovocem, třeba mrazem sušenými jahodami.
Složení: 100% lyofilizovaných brusinek
Nutriční hodnoty pro 100 gramů lyofilizovaných brusinek
Energetická hodnota (kJ) | 1416 kJ / 337 kcal |
Tuky | 1,5 |
z toho nasycené mastné kyseliny | 0,4 |
Sacharidy | 67,2 |
z toho cukry | 34,7 |
Vláknina | 24,0 |
Bílkoviny | 1,7 |
Sůl | 0,0 |
Lyofilizované borůvky nebo borůvky mrazem sušené?
Odborný pojem vs české označení téhož. Lyofilizace je česky mrazem sušený. Uvádíme oba výrazy, abychom vás neuvedli do rozpaků.
Skladování lyofilizovaného ovoce
- Skladujte v suchu při teplotě do 25 °C
- Chraňte před přímým slunečním zářením
- Zamezte přístupu vzduchu pomocí zip uzávěru