Nacházíte se zde: Úvod E-shop Lyo ovoce Lyofilizované ovoce Lyofilizované maliny
Popis - Lyofilizované maliny
Mrazem sušené maliny si pomocí šetrné lyofilizace uchovají většinu (až 90 %) všech vitamínů a minerálů, stejně jako původních vlastností, jako je barva, vůně a především chuť.
Dopřejte si zdravé chroupání. Ochutnejte lyofilizované maliny.
Benefity získané z lyofilizovaných malin
- Vysoký objem vitamínů a minerálů
- Dlouhá trvanlivost
- Bez přidaného cukru
- Široké využití lyo malin ve vaší kuchyni
- Skvěle chutná i samotné
Anlenia tip: Udělejte si z lyofilizovaných malin opět téměř čerstvé. Zalijte ovoce vodou, mlékem nebo vmíchejte třeba do jogurtu. Přidáním tekutiny se ovoce rehydratuje, zpětně nasaje původně vysušenou vodu.
Mrazem sušené maliny se hodí do snídaňových kaší, jogurtů nebo do müsli. Lze je jíst i samotné. Chutnají dobře i v kombinaci s dalším lyofilizovaným ovocem, třeba mrazem sušenými jahodami. Složení: 100% lyofilizované maliny celé
Na 100 gramů lyofilizovaných malin bylo použito 700 gramů čerstvé suroviny.
Nutriční hodnoty pro 100 gramů lyofilizovaných malin
Energetická hodnota | 1236 kJ/295 kcal |
Tuky | 1,5 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 0,1 g |
Sacharidy | 79 g |
z toho cukry | 30 g |
Vláknina | 33 g |
Bílkoviny | 7,4 g |
Sůl | 0,01 g |
Lyofilizované maliny nebo maliny mrazem sušené?
Odborný pojem vs české označení téhož. Lyofilizace je česky mrazem sušený. Uvádíme oba výrazy, abychom vás neuvedli do rozpaků.
Skladování lyofilizovaného ovoce
- Skladujte v suchu při teplotě do 25 °C
- Chraňte před přímým slunečním zářením
- Zamezte přístupu vzduchu pomocí zip uzávěru