Nacházíte se zde: Úvod E-shop Lyo ovoce Lyofilizované ovoce Lyofilizovaná meruňka kousky
Popis - Lyofilizovaná meruňka kousky
Mrazem sušené meruňky si pomocí šetrné lyofilizace uchovají většinu (až 90 %) všech vitamínů a minerálů, stejně jako původních vlastností, jako je barva, vůně a především chuť.
Lyofilizované meruňky obsahují vysoký podíl vlákniny.
Dopřejte si zdravé chroupání. Ochutnejte lyofilizované meruňkové kousky.
Benefity získané z lyofilizovaných meruňek
- Vysoký objem vitamínů a minerálů
- Dlouhá trvanlivost
- Bez přidaného cukru
- Široké využití lyo meruněk ve vaší kuchyni
- Skvěle chutná i samotné
Anlenia tip: Udělejte si z lyofilizovaných meruněk opět téměř čerstvé. Zalijte ovoce vodou, mlékem nebo vmíchejte třeba do jogurtu. Přidáním tekutiny se ovoce rehydratuje, zpětně nasaje původně vysušenou vodu.
Mrazem sušené meruňky se hodí do snídaňových kaší, jogurtů nebo do müsli. Lze je jíst i samotné. Chutnají dobře i v kombinaci s dalším lyofilizovaným ovocem, třeba mrazem sušeným banánem.
Složení: 100% lyofilizované meruňkové kousky
Na 100 gramů lyofilizovaných meruněk bylo použito 650 gramů čerstvé suroviny.
Nutriční hodnoty pro 100 gramů lyofilizovaných meruněk
Energetická hodnota | 1608 kJ/383 kcal |
Tuky | 0,6 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 0,2 g |
Sacharidy | 87 g |
z toho cukry | 60 g |
Vláknina | 22 g |
Bílkoviny | 6 g |
Sůl | 0 g |
Lyofilizované meruňky nebo meruňky mrazem sušené?
Odborný pojem vs české označení téhož. Lyofilizace je česky mrazem sušený. Uvádíme oba výrazy, abychom vás neuvedli do rozpaků.
Skladování lyofilizovaného ovoce
- Skladujte v suchu při teplotě do 25 °C
- Chraňte před přímým slunečním zářením
- Zamezte přístupu vzduchu pomocí zip uzávěru