Nacházíte se zde: Úvod E-shop Lyo ovoce Lyofilizované ovoce Lyofilizované višně
Popis - Lyofilizované višně
Mrazem sušené višně si pomocí šetrné lyofilizace uchovají většinu (až 90 %) všech vitamínů a minerálů, stejně jako původních vlastností, jako je barva, vůně a především chuť.
Dopřejte si zdravé chroupání. Ochutnejte lyofilizované višně.
Benefity získané z lyofilizovaných višní
- Vysoký objem vitamínů a minerálů
- Dlouhá trvanlivost
- Bez přidaného cukru
- Široké využití lyo višní ve vaší kuchyni
- Skvěle chutná i samotné
Anlenia tip: Udělejte si z lyofilizovaných višní opět téměř čerstvé. Zalijte ovoce vodou, mlékem nebo vmíchejte třeba do jogurtu. Přidáním tekutiny se ovoce rehydratuje, zpětně nasaje původně vysušenou vodu.
Mrazem sušené višně se hodí do snídaňových kaší, jogurtů nebo do müsli. Lze je jíst i samotné. Chutnají dobře i v kombinaci s dalším lyofilizovaným ovocem, třeba mrazem sušenými jahodami. Složení: 100% lyofilizované višně celé
Nutriční hodnoty pro 100 gramů lyofilizovaných višní
Energetická hodnota | 1481 kJ/351 kcal |
Tuky | 3,2 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 0,7 g |
Sacharidy | 63,1 g |
z toho cukry | 63,1 g |
Vláknina | 6,6 g |
Bílkoviny | 5,7 g |
Sůl | 0,03 g |
Lyofilizované višně nebo višně mrazem sušené?
Odborný pojem vs české označení téhož. Lyofilizace je česky mrazem sušený. Uvádíme oba výrazy, abychom vás neuvedli do rozpaků.
Skladování lyofilizovaného ovoce
- Skladujte v suchu při teplotě do 25 °C
- Chraňte před přímým slunečním zářením
- Zamezte přístupu vzduchu pomocí zip uzávěru