Hledat
Menu

Nacházíte se zde: Úvod Blog Biohacking

Biohacking

Biohacking označuje úpravu nebo vylepšení vlastní biologie. Existuje k němu celá řada metod a technik. Vyzkoušejte jednoduché a bezpečné hacky pozitivně působící na vaše tělo a spokojenost.
Eva Nachtmannová
24. 11. 2023

Mezi bezpečné a snadno dosažitelné hacky s rychlým efektem patří vyhýbání se modrému záření, úprava jídelníčku, správné držení těla, cvičení a pohyb, meditace a vyjadřujte vděčnost.

 

Omezte v noci modré světlo

Modré světlo (též modré záření), vychází z obrazovek, ať už mobilů, tabletů, laptopů nebo televizí. Vyzařování narušuje cirkadiánní rytmy a ovlivňuje kvalitu spánku. Pro hacknutí modrého světla lze používat speciální červené brýle, nastavit si filtr na zařízení, který ho vyzařuje. Nejlepším tipem je nejméně hodinu a půl před spaním se vyhnout veškerým modře svítícím obrazovkám.

 

Jídelníček

Hacknout výživu lze dvěma způsoby. Za prvé si udělejte genetické testování, abyste zjistili, jaké potraviny jsou pro vás nejvhodnější a které raději omezit. Druhý způsob představuje odklon od obecně škodlivých potravin jako je alkohol, nadměrné slazení a solení, vyhýbání se tučným jídlům. Po poradě s praktickým lékařem si nechte předepsat vitamíny a doplňky zdraví.

 

Správné držení těla

Držení těla pozitivně ovlivňuje dýchání, průtok krve, svalové napětí a náladu. Pro posílení těla se zaměřte především na cviky posilující střed těla a zádové svaly. Ergonomický nábytek - židle a stůl - stejně jako dobrá matrace a polštář na spaní, mohou mít pozitivní vliv na správné držení těla.

 

Meditujte

Snižte stres pomocí meditace. Zvýšíte své uvědomění a zlepšíte duševní a emocionální pohodu. Naučte se meditovat. Pro začátek zvolte pohodlný sed a pár minut zhluboka dýchejte. Snažte se nemyslet na nic jiného, než na svůj dech. Celou řadu meditativní technik se dozvíte z patřičné literatury.

 

Příroda

Zeleň má zklidňující účinky. Pobyt v přírodě má ozdravný a omlazující účinek pro tělo a mysl. Buďte pravidelně čerstvému vzduchu a vystavujte slunečním paprskům. Ve spojení s přírodou je nejlepším sportem pěší turistika. Mezi pokročilé techniky patří uzemnění, kdy se spojíte s Gaiou, planetou Zemí, prostřednictvím bosé chůze.

 

Vděčnost

Buďte vděční. Vyjádřená vděčnost zvýší vaše štěstí, optimismus a životní spokojenost. Hackněte své emoce, poděkujte lidem okolo sebe, že jsou ve vaší blízkosti, buďte k nim laskaví. Pište si deník, ve kterém zachytíte krásu vděčnosti.

Uvedené biohacky jsou snadné pro realizaci a nelze jimi sobě ani jiným lidem ublížit.

Eva Nachtmannová
24. 11. 2023

Zpět na přehled

Odebírání novinek

Chcete-li dostávat informace o novinkách na svůj e-mail, vyplňte svou e-mailovou adresu.

Pokud jste člověk, nevyplňujte

Sečtěte a zaokrouhlete (45.2 + 40.1) *

Nahoru