Hledat
Menu

Nacházíte se zde: Úvod Blog Jak se připravujeme na budoucnost v Anlenia.cz?

Jak se připravujeme na budoucnost v Anlenia.cz?

Přinášíme malou ochutnávku ze zákulisí českého výrobce ovesných kaší Anlenia.cz.
Eva Nachtmannová
1. 12. 2023

Šílenství a předvánoční shon není v českém výrobci ovesných kaší Anlenia.cz příliš znát. Roste nám počet objednávek, ale nic překotného se nekoná. Jsme rádi, že se nám daří tak napůl dobře. Díky tomu máme prostor pro zlepšování. I když poslední měsíc v roce teprve začíná, ideální čas pro bilancování uplynulého roku a výhledu do toho nového.

V Anlenia.cz stojíme před velkou výzvou v podobě rozšíření sortimentu. Vnímáme, že nám jsou kaše těsné, coby sortiment. Rádi bychom se posunuli. Pečlivě zvažujeme každý další krok. Změna v sortimentu možná někoho překvapí, někoho méně. Uvidíme, kam se v dalších týdnech a měsících dostaneme.

Na základě našeho malého podnikání přinášíme pár postřehů a tipů, jak změnit přístup k byznysu i životu, na které jsme v uplynulém roce přišli.

 

Změny a předsevzetí

Předsevzetí si dáváme průběžně během roku, nečekáme na Nový rok, ani na pěkné datum. Nejčastějším dnem začátku změn je pondělí. Většinou nás napadnou nové věci o víkendu, kdy vypneme od každodenního shonu a máme trochu času se zamyslet, kam Anlenia.cz posunout dále.

Stejně jako změny, které nasazujeme průběžně. I teď máme v úkolníčku tisíc a jednu změnu na náš e-shop, produktové portfolio, komunikaci, receptury, marketing.

 

Den má 24 hodin

I přes tlak, který v e-shopu pociťujeme, si uvědomujeme, že den má pouze 24 hodin. Přičemž našemu byznysu věnujeme nejvýše deset hodin denně. A to je opravdu náš maximální denní výkon. Často je to méně než osm hodin. Nejsme přeborníky ve výkonu. Pracujeme pouze od pondělí do pátku, držíme víkendy a svátky. Nechceme se vyčerpat, je zbytečné pracovat 12 hodin denně, šest dní v týdnu. Dbáme o pečlivě vyvážený well-being. Pracovat v Anlenia.cz je radost, nikoliv utrpení.

 

Máme čas a nejsme busy

Frázi „Nemám čas“, nepoužíváme, považujeme ji za toxickou. Čas si dokážeme najít. Nejsme ani busy, zaneprázdnění, jako řada lidí ve firmách. Když už nějaká věc dlouho vyhnívá, buď ji smažeme ze seznamu nebo vyřešíme, záleží pouze na její aktuálnosti a naléhavosti.

 

Chyby ano, ale

Chyby děláme často a relativně hodně. Někdy jsou nepovšimnutelné, jindy jsou příjemné méně. Jako třeba během letošního června, kdy někteří naši zákazníci dostali nabídku k nákupu značně zlevněných kaší. Vinou špatného odvážení vybraných surovin jsme vyrobili kaše, které nebyly úplně podle našich představ. Bylo nám líto kaše vyhazovat, tak jsme je za sníženou cenu prodali dál. Po necelých sedmi desítkách balíčků půlkilových kaší se doslova zaprášilo.

V Anlenia.cz se před svátky nehroutíme. Vyhlížíme je, jsou pro nás dalším střípkem na cestě k našemu zdokonalování, na kterém benefitujete vy, naše drahé a velevážené zákaznictvo.

Eva Nachtmannová
1. 12. 2023

Zpět na přehled

Odebírání novinek

Chcete-li dostávat informace o novinkách na svůj e-mail, vyplňte svou e-mailovou adresu.

Pokud jste člověk, nevyplňujte

Sečtěte a zaokrouhlete (47.9 + 12.8) *

Nahoru