Hledat
Menu

Nacházíte se zde: Úvod Blog Nejoblíbenější kaše v Česku

Nejoblíbenější kaše v Česku

Při přípravě ovesných kaší jsme si prošli nabídku konkurence. Prozkoumali jsme velké i menší výrobce. Přinášíme seznam nejoblíbenějších ovesných kaší v Česku.
Eva Nachtmannová
15. 7. 2022

Při tvorbě produktového portfolia ovesných kaší jsme se inspirovali u konkurence. Vzali jsme v úvahu prostou myšlenku, že když společnost XY vyrábí danou kaši, je o ní na trhu zájem. Neplatí to absolutně, ale jde o vodítko s vysokou relevancí.

Z této jednoduché premisy jsme poskládali nejen přehled ovesných kaší, nýbrž i dalšího sortimentu. Rovněž jsme získali přehled o cenách. To se nám hodilo pro vlastní cenotvorbu. V Anlenia.cz pracujeme na základě datových setů, které nás nasměrují vhodným směrem.

Abychom vás dlouho nenapínali, mezi oblíbené kaše v Česku jsou jahodová, meruňková, čokoládová a jablko se skořicí.

 

Složení kaší

Zajímavější, než samotné kaše je jejich složení. Čím větší výrobce, tím si můžete být jisti, že budou v kaších i takové suroviny, které byste si doma do kaší sami nedali.

Řeč je především o bramborovém škrobu. Běžně se využívá na zahuštění jídel. Doprovodným faktorem je jeho nízká cena a vlastnosti v podobě minimálního aroma a chuti. Vítaným bonusem je vysoký podíl sacharidů. V tomto případě ušetříte za cukr, který se do kaší přidává. V Anlenii nejsme výjimkou, byť naše kaše bez cukru přidaný škrob neobsahují.

Proto si někteří velkovýrobci kaší dovolí tvrzení, že daný výrobek neobsahuje přidaný cukr. Obejdou ho tím, že do kaše přisypou škrob. Informaci snadno zjistíte ze složení.

Přidání škrobu do ovesných kaší není špatné, ale proč ho tam přidávat, když není úplně třeba?

 

Procenta příchutí

Neméně důležitou informací jsou podíly příchutí. V Česku stále najdete výrobce, kteří do kaše nasypou například 1,5 % jahod a kaši vydávají za jahodovou. Málokterý výrobce kaší nabídne vyšší podíl, než je sedm procent. Naše ovesné kaše, které jsme pro vás připravili, obsahují právě sedm procent.

Se sedmi procenty patříte mezi krále, o což jsme při analýze a následném vývoji usilovali. A to není všechno. V našich kaších máme výrazně vyšší podíly příchutí, deset i více procent.

Například Superkaše Banana šejkyt! obsahuje 20 % sušených banánů. Pravda, kdybychom usušené banány nahradili lyofilizovanými banány, cena prudce poskočí vzhůru. Přesto jsme se lyofilizovaného ovoce přidaného v kaších nevzdali a vytvořili jsme pro něho řadu Kaše X, kde X znamená extra velký podíl příchutí. Lyo ovoce se nachází i v prémiové řadě Anlenia Majesty.

Až budete v běžném supermarketu po očku pokukovat po ovesné kaši jahodové, meruňkové, čokoládové nebo jablku se skořicí, určitě si na nás vzpomeňte. V Anlenia.cz nakoupíte stejnou kaši a vyjde vás na srovnatelnou cenu. Jako bonus na vás čeká členství v Anlenia Klubu, které aktivujete prvním nákupem. Pro udržení členství stačí pravidelně nakupovat a zajímavé benefity vás neminou.

Eva Nachtmannová
15. 7. 2022

Zpět na přehled

Odebírání novinek

Chcete-li dostávat informace o novinkách na svůj e-mail, vyplňte svou e-mailovou adresu.

Pokud jste člověk, nevyplňujte

Sečtěte a zaokrouhlete (21.7 + 34.8) *

Nahoru