Hledat
Menu

Nacházíte se zde: Úvod Blog Rychlá snídaně pro děti

Rychlá snídaně pro děti

Dopřejte sobě i dětem rychlou a zdravou snídani. Ovesné kaše jsou dobrým základem pro začátek nového dne.
Eva Nachtmannová
10. 6. 2022

Vypravit děti do školy a sebe do práce nemusí probíhat zcela hladce. Rozbijte ranní snídaňovou rutinu a dopřejte si energeticky i výživově vydatnou snídani.

Jak vypadá rychlá snídaně pro děti podle Anlenia.cz?

Odpovíme stručně: ideální snídaně pro děti je ovesná kaše. Na zapití je vhodný ovocný čaj a jeden kousek ovoce k tomu, třeba banán nebo jablko.

Ale jde to i jinak. Třeba tak, že si kaši vyrobíte sami. Počítejte se zhruba deseti minutami času a špinavým nádobím. A také musíte mít veškeré ingredience nakoupené.

Pomalá snídaně se spoustou špinavého nádobí

Ovesnou kaši si můžete připravit sami. Stačí vám na to ovesné vločky, mléko, skořice, banán a dvě lžíce medu. Vločky povařte, případně přelijte teplým mlékem. Banán rozmixujte anebo alespoň rozmačkejte vidličkou. Všechno promíchejte a nechte chvilku uležet, aby vločky nasály mléko.

Svačinky do školy

Kromě snídaní nezapomeňte na dopolední svačinu do školy. Nemělo by chybět opět ovoce nebo zelenina a méně slazený nápoj. Vše ideálně dlouhodobě prostřídávat. Dobrými tipy je chleba nebo houska namazaná máslem se šunkou, sýrem, plátky salátu. Občas jogurt nebo něco sladkého, co si doma upečete. Chlebu s paštikou se raději vyhněte. Často se zapomíná na přínosnost ořechů. Hrst směsi ořechů rovněž přinese kýžený efekt.

Tipy na rychlé kaše

Mezi nejoblíbenější kaše na Anlenia.cz podle četnosti nákupů jsou tyto:

Ovesná kaše jahodová

Superkaše Banana šejkyt!

Superkaše Chia s brusinkami

Kaše X: Čoko a Koko

Ovesné, ale i další kaše, lze variovat. Jen v Anlenia.cz jich vyrábíme a prodáváme na dvě desítky. Stačí prozkoumat naši nabídku a objednat si takové kaše, které uznáte za vhodné.

Test: Rohlík s máslem

Měřili jste čas, za jak dlouho namažete rohlík máslem? A používáte máslo živočišné, anebo se odbýváte margaríny? My jsme si rohlík s máslem mazali cvičně kvůli tomuto článku a vyšel nám čas okolo dvou minut. Máslo vyndané z ledničky, rohlíky z chlebníku, mazací nůž, rozbalení másla, namazání rohlíků (případně rozkrojení, máte-li malé děti, které do pusinky celý rohlík prostě nedají). A těch drobků všude kolem.

Příprava libovolné kaše Anlenia je na chvilku. Nasypte do misky,  zalijte vroucí vodou, zamíchejte a počkejte pár minut.

Eva Nachtmannová
10. 6. 2022

Zpět na přehled

Odebírání novinek

Chcete-li dostávat informace o novinkách na svůj e-mail, vyplňte svou e-mailovou adresu.

Pokud jste člověk, nevyplňujte

Sečtěte a zaokrouhlete (19.7 + 16.3) *

Nahoru