Hledat
Menu

Nacházíte se zde: Úvod Blog Superkaše: Původní i vylepšené receptury

Superkaše: Původní i vylepšené receptury

Superkaše jsou s námi sedm let, během kterých se průběžně měnily. I přes změny ve složení prodáváme i původní recepturu.
Eva Nachtmannová
15. 9. 2023

Superkaše jsou stálicí naší nabídky od roku 2016, kdy jsme je prodávali ve stejnojmenném e-shopu. Od té doby urazily receptury značnou cestu. Nyní nabízíme jak původní sladkou recepturu, tak i vylepšenou s vyšší ovocnou nebo čokoládovou příchutí.

Vznik Superkaší byla kdysi odpověď na běžné ovesné kaše, které se dají koupit v běžném supermarketu. Vadilo nám tehdy, jak moc cukru a škrobu se do kaší přidává a jak malé složky ovoce nebo čokolády jsou v nich obsažené.

Od září si jednoduše zvolíte, jaký typ Superkaše chcete. Zda sladkou, doslazenou Superkaši hroznovým či třtinovým cukrem, nebo s vyšším podílem sušeného ovoce nebo čokolády.

 

Vyznejte se v Superkaších

Postupně, jak jsme ovesné kaše pod značkou Superkaše prodávali, vyvstala otázka, zda je nutné je dále sladit hroznovým a třtinovým cukrem.

 

Superkaše Původní receptura

Původní receptura Superkaší spočívala ve vyšší složce ovoce a čokolády. Tehdy, v letech 2015 a 2016, kdy jsme Superkaše vyvíjeli, bylo běžné dávat do ovesných kaší pár procent ovoce. A hodně cukru a bramborového škrobu. Zatímco cukr z některých kaší vymizel, škrob, ať už bramborový nebo kukuřičný v nich najdete pořád. Ne však v Superkaších.

Podobnost se škrobem je trik s červenou řepou, aby kaše byla červenější. Fígl najdete především u malinových, jahodových nebo červenorybízových kaší. Tento tríček není zavrhující, ale ukazuje na morálku výrobce, potažmo zákazníků nechat si všechno líbit.

V Superkaších nejsou aromata, dochucovadla ani přidaný škrob. Cukr ano, hroznový a třtinový, avšak v rozumné míře.

 

Superkaše Bez cukru

Slazení cukrem, ať běžným krystalem, moučkouvým nebo třeba hnědým, začalo být před lety out. Reagovali jsme na nálady ve společnosti a připravili Superkaše Bez cukru a s velkou porcí ovoce a čokolády. Podobají se více Kaším X, než Superkaším, přesto jsme je nechali pod označením Superkaše. Ovesné vločky, sušené mléko a ovocná či čokoládová příchuť. Vítáme jednoduché receptury.

Superkaše bez cukru najdete jako variantu jednotlivé Superkaše. Zvědavé oko prozradí, že Superkaše bez cukru obsahují cukru daleko více, než původní receptura. Vysvětlení je jednoduché. V Superkaších bez cukru opravdu přimíchaný cukr nenajdete, protože tam není. Sladkost dělá vyšší obsah sušeného mléka a rovněž větší ovocná nebo čokoládová složka. Třeba 30 procent sušených banánů v Superkaši Banana šejkyt! bez cukru obsahují více cukru než 10 procent banánů s hroznovým cukrem v běžné Superkaši Banana šejkyt!

 

Superkaše Extra

Mírně upravená původní receptura, která má pracovní název Superkaše Extra. A čím budou kaše vylepšené tentokráte? Především o mikroživiny a omega 3 nenasycené kyseliny, které jim propůjčí Anlenia Semínkový mix. Nedílnou součástí Superkaší Extra je i důraz na bílkoviny a vlákninu, které by měly obsahovat vzhledem k doporučené denní dávce nadstandardní množství.

Podzim je v Anlenia ve znamení Superkaše.

Eva Nachtmannová
15. 9. 2023

Zpět na přehled

Odebírání novinek

Chcete-li dostávat informace o novinkách na svůj e-mail, vyplňte svou e-mailovou adresu.

Pokud jste člověk, nevyplňujte

Sečtěte a zaokrouhlete (9.6 + 21.7) *

Nahoru