Hledat
Menu

Nacházíte se zde: Úvod Blog Představujeme Superkaše

Představujeme Superkaše

Základní kategorie ovesných kaší jsou Superkaše. Před lety jsme s nimi slavili úspěch, mezi zákazníky byly Superkaše oblíbené.
Eva Nachtmannová
10. 2. 2023

Superkaše jsme začali prodávat již v roce 2016 pod shodným názvem na webu Superkaše.cz. Základní nabídka se skládá ze šestice kaší. Pět Superkaší je ryze ovesných, šestá je ovesně-ječná s chia semínky. Prvotní závan řady Kaše X. Od začátku roku 2023 jsme upravili recepturu Superkaší a Superkaší jsou ještě více super. Zkrátka průběžné vylepšování receptur nestojí v Anlenia.cz na místě.

 

Superkaše na Anlenia.cz

Superkaše Banana šejkyt!
Superkaše Brusinková
Superkaše Chia brusinková
Superkaše Čokoládová
Superkaše Jablečná
Superkaše Jablečný štrůdl

 

Superkaší máme více. Třeba Superkaše Basic, což je základ ovesných vloček a sušeného mléka. Anebo ikonická Superkaše Tsampa inspirovaná stejnojmenným národním tibetským jídlem. Basic s Tsampou co nevidět opět zavedeme do nabídky.

 

Ovesné kaše vs Superkaše

Rozdílů mezi ovesnými kašemi a Superkašemi je hned několik. Superkaše jsou méně sladké ovesné kaše a s vyšším obsahem příchuti. Superkaše jsou vyráběné bez cukru. Dříve jsme je sladili hroznovým nebo třtinovým cukrem. Od začátku roku 2023 je doslazování cukrem minulostí.

Máte-li v oblibě sladké kaše, volte jednoznačně ovesné kaše.

Velikost příchutě (ovoce nebo čokoláda) je rovněž odlišná. Ovesné kaše mícháme se 7 procenty ovocné složky nebo čokolády, Superkaše mají rovných 30 procent. Výjimkou vymykající se z tohoto pravidla je Superkaše Jablečný štrůdl, který kromě sušených jablek má navíc rozinky se skořicí a přichuť se tak zvyšuje na těžko uvěřitelných 46 procent.

Jak bylo uvedeno výše, Superkaše Chia brusinková je pionýrem Kaší X. Její základ je tvořený ovesnými a ječnými vločkami doplněné o chia semínka. Ve svém času byla tato Superkaše nejkupovanější. A my víme proč, ptali jsme se průběžně našich zákazníků. I díky těmto postřehům jsme mohli Kaše X do písmene vymazlit.

Superkaše Jablečný štrůdl bývala slazena třtinovým cukrem. Stačilo zvýšit obsah jablek a cukr ze složení rázem vypadl. A jako jediná Superkaše obsahuje rozinky a skořici.

Ovesné kaše i Superkaše mají společné sušené ovoce a stejnou hořkou čokoládu, které jsou v obou řadách kaší použity. Lyofilizované ovoce dáváme až do Kaší X a připravované řady Anlenia Majesty.

Na Superkaše jsme náležitě hrdí. Před lety jsme inspirovali řadu ostatních výrobců, kteří „superkaše“ vložili do názvů svých produktů. Minimálně jsme zajistili, aby nejeden spotřebitel nebo spotřebitelka dostali vyšší složku příchutě než do té doby běžné jedno jediné procento.

 

Bez škrobu a barviv

Veškeré námi vyráběné kaše neobsahují přidaný škrob – jedno zda jde o bramborový nebo kukuřičný. Tento zahušťovač zkrátka nepoužíváme, ale ani nezatracujeme. Chápeme důvody ostatních výrobců, ale přejímat je nebudeme. Do kaší nemícháme barviva. Oblíbenou červenou řepu pro červenější vzhled v našich kaších nenajdete.

Eva Nachtmannová
10. 2. 2023

Zpět na přehled

Odebírání novinek

Chcete-li dostávat informace o novinkách na svůj e-mail, vyplňte svou e-mailovou adresu.

Pokud jste člověk, nevyplňujte

Sečtěte a zaokrouhlete (36.1 + 11.8) *

Nahoru