Hledat
Menu

Nacházíte se zde: Úvod Blog Tři tipy na snídaně

Tři tipy na snídaně

Není nad dobrou snídani. Fantazii se meze nekladou. Zbytečný ranní spěch udělá z tohoto důležitého jídla pro řadu lidí bezpředmětnou záležitost. Bohužel. Jak a co snídat, abyste měli energii na celý den?
Eva Nachtmannová
20. 10. 2023

Jak a co snídat je odvěká otázka pro nespočet lidí, kteří si libují ve zdravém a pohodovém životě, stejně jako pro ty, kteří žijí v hektickém trysku.

 

Vědomé snídání

Pro přetnutí spěchu a stresu od samého dne začněte hned ráno u snídaně. Snídat za chůze, v autě nebo hromadné dopravě vám na životosprávě kladné body nepřidá. Vyšetřete si patnáct minut (což je mimochodem necelé procento času z celého dne) pro klidnou snídani. Během snídání neprocházejte sociální sítě na mobilním telefonu, nesledujte televizi ani si nečtěte. Zaměřte se na přítomný okamžik a to, co jíte.

 

Snídaňové tipy

Kaše jako dobrý základ
Ovesné vločky s jogurtem a lyo ovocem
Jogurt, džem, ovoce

Kaše jako dobrý základ

Český výrobce kaší Anlenia doporučuje kaši jako dobrý základ pro snídani. Rychlá příprava, vyvážená nutriční skladba a především je chutná, bez nadbytečného cukru nebo škrobu. Libovolná Superkaše nebo Kaše X zaručí start do nového dne. Stačí vám miska, lžička a horká voda nebo mléko na zalití. Úspěch je zaručen.

 

Ovesné vločky s jogurtem a lyo ovocem

Lyofilizované ovoce je skvělou volbou pro zimní měsíce, kdy se vám nedostává čerstvého ovoce. Zvláště to platí pro drobné ovoce - jahody, maliny, borůvky, které jsou studnicí vitamínů a pro udržení vitality jich snězte jen pár denně.

Zajímavou snídaní je bílý jogurt s ovesnými vločkami a drobným mrazem sušeným ovocem. Vše v misce zamícháte, necháte chvilku odležet a jít.

Jogurt, džem, ovoce

Snídaňová klasika. Jogurt s džemem a ovocem. Nejlepší je bílý jogurt, případně zaměňte za tvaroh, nabíráte-li svalovou hmotu pro planky a další cvičení. Bílý jogurt s aktivními kulturami je skvělým základem. Spolu s ovocem vytvoříte zdravou a rychlou snídani. Snadno ji dosladíte právě džemem, nejlépe domácím.

 

Káva jako černá tečka

Máte-li snídani spojenou s kávou, zbystřete. Pro nabuzení organismu je pití kávy bezprostředně po probuzení kontraproduktivní. Nejvhodnější čas pro první kávu jsou zhruba dvě hodiny po probuzení. Ráno při snídani si uvařte rooibos nebo ovocný čaj. Sklenka vlažné vody s pár kapkami citronu pro nastartování metabolismu rovněž neuškodí.

Eva Nachtmannová
20. 10. 2023

Zpět na přehled

Odebírání novinek

Chcete-li dostávat informace o novinkách na svůj e-mail, vyplňte svou e-mailovou adresu.

Pokud jste člověk, nevyplňujte

Sečtěte a zaokrouhlete (9.8 + 0.1) *

Nahoru