Hledat
Menu

Nacházíte se zde: Úvod Blog

Blog

Vláknina

11. 8. 2023

Vláknina je důležitá složka potravy, působí příznivě na činnost střev a způsobuje pocit sytosti. Největší výskyt vlákniny je v ovoci a zelenině.

Více

Funkční potraviny

4. 8. 2023

Nejen dobré a pro člověka zdravé potraviny jsou trendem současnosti. Do jídelníčků přibyla nová fráze „funkční potraviny“. Co jsou funkční potraviny? Jak je zařadit do stravovacího režimu?

Více

Flapjack: Energií nabitá tyčinka

28. 7. 2023

Flapjack je pečená sytá tyčinka nejčastěji s ovocnou nebo ořechovou příchutí. Poskytuje vydatný zdroj energie. Ideální na cesty nebo tehdy, když se cítíte out-of-energy.

Více

Rooibos

21. 7. 2023

Rudý nálev rooibosu obsahuje celou řadu vitamínů, minerálů a stopových prvků. Japonci o něm mluví jako o čaji dlouhověkosti. Bomba zvaná rooibos ukrývá i jeden skvělý bonus. Neobsahuje kofein.

Více

Makroživiny

14. 7. 2023

Bílkoviny, tuky, sacharidy a vláknina. Základní dělení makroživin, které jsou nezbytné pro udržení základních fyziologických činností.

Více

Doporučená denní dávka

7. 7. 2023

Pomyslnou Severkou ve zdravé výživě je doporučená denní dávka příjmu makroživin a mikroživin, které by měl člověk bez rozdílu pohlaví a věku za den ideální sníst nebo vypít.

Více

Jak se zdravěji stravovat?

30. 6. 2023

Je dobré jíst během celého dne nebo jen dopoledne a odpoledne být bez jídla? Na tuto otázku si posvítili vědci z New York University v USA.

Více

Nejlepší je začít teď

23. 6. 2023

Prokrastinujete? Chcete být efektivní, ale nějak vám to nejde? Jak odbourat prvotní nechuť? Vyzkoušeno při budováního e-shopu Anlenia.cz.

Více

Jak na snížení tělesné hmotnosti

16. 6. 2023

Předtím než naběhnete do rambodílny a začnete dřít a shazovat jeden gram tuku za druhým, udělejte si revizi toho, co jíte, pijete a snídáte.

Více

Jak se dělá kaše

9. 6. 2023

Vývoj nové kaše není jen tak. V Anlenii, řemeslném výrobci (nejen) ovesných kaší, o tom víme své. Projděme si jednotlivé fáze průzkumu a vývoje.

Více

Odebírání novinek

Chcete-li dostávat informace o novinkách na svůj e-mail, vyplňte svou e-mailovou adresu.

Pokud jste člověk, nevyplňujte

Sečtěte a zaokrouhlete (46.4 + 19.0) *

Nahoru